mat og drikke

Det som er så bra med mat fra Thailand, er at den inneholder masse grønnsaker, næringsstoffer og antioksidanter. Og så smaker det godt. hyppig brukte ingredienser som skaper den karakteristiske thaismaken, er tamarind, galangal, koriander, basilikum, palmesukker, kummin, sjalottløk, peanøtter og lime.

 

 

Thaimat skjuler hemmeligheter mange ikke kjenner til. Flere av de vanligste ingrediensene i thaimat har dokumentert helsemessige fordeler for både kropp og hjerne. For et sunnere liv - dropp de kunstige vitaminene og mineralene og fokuser heller på the real thing - naturlig thailmat!

 

Glem alt du har hørt om kokosmelk. Helsefaglig forskning har vist at både kokosmelk og kokosolje er mye sunnere for deg enn smør og de fleste vegetabilske oljer. Kokosmelk øker det "gode" kolesterolet (HDL) samtidig redusere det "dårlige" kolesterolet (LDL). Det forbedrer også immunforsvaret, regulerer stoffskiftet og har en positiv effekt på huden.

 

I thaimat brukes koriander i to former, enten som fersk eller krydder i som frø. Koriander inneholder mange sunne mineraler og vitaminer. Urter påvirker fordøyelsen på en positiv måte, og har også vist seg å forhindre alle typer mageproblemer.

 

Den populære thaisuppen "Tom Yum" er viden kjent i Thailand som en mirakelkur mot magesmerter. Hemmeligheten er sitrongress, som viser seg å hjelpe med både hodepine og magekramper.

 

Mens alle typer basilikum inneholder en heftig dose av antioksidanter har i tillegg Thai-basilikum anti-stress effekter, fungerer som "detox" for leveren og hindrer aldring av huden.

 

Chili, som er en viktig ingrediens i de fleste thailandske retter er kjent for å være bra for hjertet, bidrar til å holde insulin og blosukkerniået jevnt og bedrer blodsirkulasjonen. Ny helseforskning har også vist at chili gjør at du sovner raskere, sover lengre og dypere.

 

Ingefær har lenge vært kjent at det bedrer fordøyelsen og har en bevist effektiv mot kvalme. Andre mindre kjente gunstige effekter er økt blodsirkulasjon, bedre fordøyelsessystem og vakrere hud.

 

Lime har vist seg å være en ekte mirakelfrukt. Listen av sin helsemessige fordeler er lang. De mest kjente effekter er økt vekttap, bedre fordøyelse og vakrere hud.

 

Mange av grønnsaker og urter som brukes i thailandsk mat har sunne effekter på kroppen.

 

Thaimat wokes - og teknikken betyr at du steker grønnsakene svært raskt. Dette aktiverer og bevarer vitaminer og mineraler. Det er derfor thaimat ikke bare er godt - men også er godt for deg!

 

 

Fakta

Selv enkle retter som stekt ris med svinekjøtt, eller dampet ris serveres i kuttede små eller større biter, som fjerner behovet for en kniv. Skjeen brukes for å føre maten til munnen. Når lokalbefolkningen spiser ris, brukes gaffelen utelukkende til å skyve maten over på skjeen, som man så spiser med. Ikke putt gaffelen i munnen. Gaffelen kan imidlertid benyttes hvis det er snakk om småretter, som ikke er en del av en risbasert rett. Det verste man kan gjøre når man skal spise en tradisjonell risrett i Thailand er å bruke spisepinner. Det blir i beste fall betraktet som tungvint og vanskelig, og i verste fall som direkte smakløst. Spisepinner brukes til nudelretter.

 

 

superkokkene lager hvalgryte

Call us now to book

+66 819 83 9769

Follow Us

© All Rights Reserved

Activechumphon.com